Friday, March 30

dunia oOooO dunia

  

i have no comment about dis but for me dis is too much!!
dis is one of the sign dat the world going END

kalau setakat nie je hukuman kite, insyaAllah lebih ramai lg pengikut penari tiang. Akan datang setiap tiang ade PENARI BOGEL.

Nauzubillah..

Thursday, March 29

Wednesday, March 21

Wordless Wednesday - Friendship

p/s: i love all of my frenz including you but not you bcoz of you.. 
      but alwiz thinking of you..
      who are you? is you!

Monday, March 19

Pelamin Hiasan Saye


Eh eh tetibe jerk aku post pic kenangan lame kan, time tunang gitu, sungguh gatal kamu anna.. hee
saje dok bosan2, berangan2, ngimbau kenangan2 lame.. 
Waahh best!

Bile aku tgk gmbr2 org tunang n sarung cincin kat pelamin aku teringat time aku tunang sbb aku ade pelamin tp xsarung kat ats pelamin tu..

Ermm korang tgk la gmbr ats tue, penuh ngan hantaran.. klu korang frust x?
Pelamin anganku musnah, punyer la tempah pelamin, berangan mak mentua sarung ats pelamin tp sume nye musnah gara2 hantaran yg penuh dpn pelamin.. 
adeehh


Nah! cincin di sarung hanye diatas bantal
Dgn perasaan yg bercampur baur ketika itu, try jugak senyum walaupun hati nak jugak kat pelamin tp xkesampaian

Padan muka aku!






Wednesday, March 14

aku hamba-Mu yg kerdil

Ya Allah! Sesungguhnya aku hamba-Mu ini amatlah kerdil disisimu ya Allah

takde benda lain nk gigit ker

gigit la tang tgn ke,
kaki ke or tmpt lain2..
yang ke sengal gigit tang tu ape kejadah nye plak kan..

korang bace sendiri ye kat sini

memang mental pun sbb tu jd stupid mcm tue.. ishh

WW - anak anugerah terbesar dari-Nya


Bila anak kalian sedang tidur --->
  • Wiridkan Ya Latif ke ubun2 kepalanya sebanyak mungkin or 100 kali
  • Bacekan Al-Fatihah dan Alam Nasyrah 1 kali
  • Sebutkanlah nama penuh anak dan berbisik kepada anak itu dengan penuh rase kasih, nasihatkan die dan berdoa la agar anak itu menjadi anak soleh/solehah
Sesungguhnya, perbualan semasa anak sedang tidur sangatlah berkesan kepada jiwa serta rohnya

Friday, March 9

i luv JUBAH

jubah make me feel --->
  • too comfortable
  • elegant esp. wearing black jubah
  • much taller 
  • confident

Thursday, March 8

TWT - anna version

Thru White on Thursday

- Smile! Happy Looks Good On Me -

SBPA dan SSM.. ape citer agaknye

yup!! semua penjawat awam sedang menunggu dgn hati berdebar seperti seorang lelaki yang sedang menjabat tangan tok kadi tuk melafazkan akad nikah nye atau mungkin lebh dari itu.. heee

dan skang sedang berlangsung nye perhimpunan penjawat awam bersama YAB Perdana Menteri di PICC, Putrajaya tetapi aku bukan slh seorang yg berada di sana.. cite mcm aku ade je kan.. haha

aku dan kwn2 lain kat ofis tunggu berita je dr kwn2 yg g PICC tue.. dannn

SELANG BEBERAPA JAM KEMUDIAN.. lebih kurang dlm 2jam lebih gak la..

'SBPA dibatalkan dan teruskan dgn SSM tapi gaji still naik 13% dan Elaun Kolar naik RM50'
selanjutnya, bace paper..

tue la keputusan dari perjumpaan nye..

*mlm nie nk duk ngadap dpn TV tgk berita*

Wednesday, March 7

luv kind of dis PELAMIN theme

Castle Snow White Theme
Fairy Tale Theme
Awesome kan
Alladin Theme 

cantik kan.. awesome kan.. kreatif kan.. korang yg belum kawen watla tema nie..

*tapi sediakan duit dgn banyak nye ye

Tuesday, March 6

warna dan kesan

dah terlalu tentu korang ade fevret kaler kan sebab kadang-kadang korang rase kaler tu match ngan korang dan akn wat korang nmpk cantik tp cantik ker eh..

tp xde gune kalau setakat suke je tapi korang tak tau meaning of dat kaler or effect kaler if u're too obses, so mak nak ajak korang bace ckit info yang mak dpt dr internet yg serba ade nie.. JOM!


Putih (xblh nk bold ikut kaler nnti korang xdpt bace)
– jika berlebihan (menyelubungi orang itu), ia bererti hilang kemahuan diri, tiada semangat meneruskan kehidupan, lesu yang amat sangat, tiada ketahanan diri, mudah tercemar. Ia juga tanda akan meninggal (jika tiada warna lain selain putih). Putih seharusnya berada di luar di bahagian atas kepala berlatarkan gelap.

Pink/Merah Jambu
– jika berlebihan bererti kesepian, sedang dilamun cinta, kerinduan yang mendalam, trauma bercinta atau putus cinta yang meninggalkan kesan penderitaan. Mengambil sedikit makanan yang pahit dapat membantu mengimbangkan pink.

Violet/Ungu
        jika berlebihan bererti mempunyai nafsu makan dan tidur yang kuat. Rahsia emosi - tahap otak. Kesunyian, bernafsu tinggi, sensitif, perasa, murung, tidak bernasib baik, sentiasa dirundung malang, tidak menghargai diri sendiri dan tidak fokus – mengutuk diri sendiri, boleh jadi hancur dengan pujian.

Indigo
        jika berlebihan dia berada dalam tekanan, tidak tenteram.

Biru
        jika berlebihan, cita-cita yang tidak kesampaian tetapi jika biru itu seimbang, ia mempunyai visi yang tinggi dan luas, cita-cita yang tinggi, mempunyai kebijaksanaan, penuh pengharapan, jauh pandangan serta fikiran yang terbuka.

Hijau
        menandakan perasaan rendah diri keterlaluan. Amat pemalu ataupun sebaliknya. Tidak yakin diri sendiri ataupun sebaliknya. Perasaan berani dan penyabar tetapi apabila ia terguris perasaan, akan menjadi pendendam, bengis serta geram.

Kuning
        bekisar pada logik, material (kebendaan). Banyak menggunakan kuasa, akal, bijak, cerdik, berkira-kira, cermat atau terlalu boros. Jika kuning berlebihan, orangnya penuh dengan perasaan was-was, syak wasangka, dengki khianat atau penyakit pada hati.

Oren
        jika berlebihan, dia bersikap melulu, gelojoh, panas baran yang cepat. Amat cepat menyesal dengan perbuatan yang lepas. Terlalu mudah hilang pertimbangan pada diri. Suka kepada makanan masam atau langsung tidak suka pada makanan masam. Terlalu asidik (berlebihan), kedinginan seksual, lemah hormon seksual dan cepat klimaks. Banyak terjadi pada wanita. Haruslah waspada dengan sikap-sikap yang negatif seperti dinyatakan kerana jika berlarutan, ia akan memakan diri sendiri.

Merah
– warna merah yang berlebihan ruang dalaman dan atasan bererti tanda keletihan, hilang tenaga, lemah pergerakan, cepat lenguh, kesakitan, hilang deria sentuhan, bisa-bisa otot, saraf serta tulang. Amat berkait rapat dengan fizikal. Berlebihan merah juga menandakan ketakutan yang luar biasa, gemuruh, panik dan panas baran. Petanda ada masalah gout, darah tinggi, otot, tulang, saraf dan penyakit seperti buasir.


da hbs bace so blh la korang syer plak dgn org lain..

info nie mungkin tidak tepat tp sedikit sebanyak dpt membantu dlm pemilihan fevret kaler korang..

 All THE BEST & TATA

Back to top



 






Back to top

Monday, March 5

bile tekak aku membesar

tekak membesar?? ape tue?? bukan tumbuh halkum oke ape lagi aku g thailand operate masukkan halkum.. aku nk cite + berlagak (nie klu ade stalker aku yg bace la) skang suke meminta-minta bkn kat korang tp mr.hubby aku yee sekalian alam seperti

'B, nak nie'
'B, cantik la yg nie, nk!'
'B, jom g sini'
'B, dorang da ade yg nie, syg bile lak'
'B, yg nie da out dated la, ape kate tukarkan syg bla bla bla'
'B, syg xde lg la yg nie, nk!'

hehe.. sian mr.hubby dpt si isteri yg gilerz order itu ini dan mr.hubby cube sedaya upaya dapatkan ape yg si isteri nak dan mr.hubby selalu ckp 'xpe, asl syg happy' alaahai, syahdu (mr.hubby ckp dlm nada sengsara tau) haha

dan yg terbaru aku mintak hand phone plak, xcukup ngan hand phone skang nak lagi yg up to date seperti


tp bukan yang ni tau, nie aku nk cite permintaan terdahulu and usha punya usha mcm xbest so decide tak nak plak dan nak yg nie


Samsung Galaxy SII - haa yang nie paling terbaru la aku nak dan mr.hubby sdg sedaya upaya tuk dptkan..
mesti korang ckp aku nie tak berhati perut kan kan kan.. haha tp ade aku kisah eh
reason aku xnk beli sendiri adalah bile org bg tu so tahan lame ckit la aku pakai compare klu aku beli sendiri nnti aku take for granted tuk jage like my phone now, sang suami belikan gak dan blh kira bape kali je jatuh tue pun TERjatuh oke..



Samsung S2
Rumah
Kamera
SBPA Salary

tak lame lagi aku tick la kat ruang tue.. hikhik